Wat is een SSL certificaat?

- - 2 min. lezen

SSL is de afkorting van de term Secure Sockets Layer. Een SSL is een beveiligde laag tussen de server en de internetbrowser. Dit zorgt voor extra beveiliging voor gegevens die onderling verstuurd worden.

Hoe herken ik een SSL certificaat?

Het gebruik van een SSL certificaat is te herkennen aan de term HTTPS voor een domeinnaam. Staat er geen HTTP of HTTPS voor? Dan kun je het herkennen aan het slotje zoals hieronder afgebeeld. Elke grote website maakt er gebruik van, probeer er maar eens op te letten.

Bij een correcte instelling wordt ook elke link met HTTP voorop doorverwezen naar de HTTPS website. Zo voorkom je problemen met oude (hyper)links.

Averex SSL slot browser

Het aanvragen van een SSL certificaat kun je doen bij je webhoster. Vaak dien je deze wel nog zelf te installeren als je je eigen hosting verzorgt. Laat je dit iemand doen? Vraag er dan even naar.

Waarom zou ik een SSL certificaat installeren?

Een SSL certificaat is niet alleen belangrijk voor de beveiliging van jouw website. Het heeft drie andere belangrijke voordelen: veiligheid, vertrouwen en hogere posities in Google.

Door de extra veiligheid verzekert een SSL verbinding je ervan dat alle informatie die verstuurd wordt, niet onderschept kan worden door kwaadwillenden.

Door aan jouw bezoekers aan te geven dat jij let op de veiligheid van hun gegevens, wek je vertrouwen. Vertrouwen is natuurlijk erg belangrijk bij het verkopen van jouw product of dienst. Indirect kan een SSL certificaat dus zorgen voor meer verkopen.

Het laatste voordeel is de positie in Google. Google heeft een tijd geleden een SSL certificaat opgesteld als vereiste. Sinds eind 2015 geeft Google voorrang aan websites met SSL. Zonder certificaat zal je dus afgestraft worden, wat zal leiden tot lagere posities. Zorg er dus ten alle tijde voor dat het correct geïnstalleerd is op jouw website.

Wat staat er in een SSL certificaat?

In een SSL certificaat staan altijd enkele belangrijke gegevens zoals het domein, de uitgever van het certificaat, het land van uitgifte, de eigenaar van het certificaat en de geldigheidsduur.

Wil je zelf een veilige website?

Averex helpt jou bij het maken van een veilige website. Wij installeren bij elke website een geldig certificaat. Bij ons hoef je geen moeilijke stappen te doorlopen, wij maken het jou zo makkelijk mogelijk.

Meer weten over SSL certificaten of het laten maken van een veilige website? Stuur dan een berichtje via het contactformulier!

Auteur Kay Jilesen

Nog niet genoeg gelezen?